• We doen minstens 2x per maand iets samen

Over Meanderpark

Eindelijk! Zelfstandige en betaalbare sociale huurwoningen in de regio Utrecht.

In Meanderpark, vlakbij het centrum van Nieuwegein, vind je een ruime keus aan energiezuinige twee- en driekamerwoningen voor singles en stellen (evt. met kind). In Meanderpark ken je je buren. Iedereen maakt hier een (nieuwe) start en wil graag actief bijdragen aan een levendige community. Het merendeel van de bewoners is net klaar met de opleiding of al even bezig met hun eerste baan. Een deel van de bewoners is afkomstig uit de maatschappelijke opvang, statushouder of is psychisch kwetsbaar. In Meanderpark kijk je naar elkaar om. Gewoon, omdat dat fijner is dan anoniem wonen. Een kruising tussen dorp en stad.

Van kantoor naar woongebouw
Kantoorgebouw de Meander werd eind jaren ’90 gebouwd en diende lange tijd als gemeentehuis. Sinds het vertrek van de gemeente in 2012 stond het grotendeels leeg. Het complex is verbouwd en getransformeerd tot woongebouw met 250 sociale huurwoningen. Het gaat om 1-, 2- en 3-kamerappartementen voor permanente bewoning. Ideaal voor starters op de woningmarkt! Alle woningen hebben een aansluiting op de zonnepanelen op het dak en een eigen warmtepomp. Daardoor heb jij een lagere energierekening!

Bijzondere woonvorm
Naast de woningen voor starters op de woningmarkt zijn er woningen beschikbaar voor statushouders en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij worden begeleid naar zelfstandig wonen. In Meanderpark woon je op jezelf, maar kijk je wel naar elkaar om. Bewoners zetten zich in voor het beheer van het gebouw, de woonomgeving en voor elkaar. Hiervoor wordt een woonvereniging opgezet. Naast een gemeenschappelijke binnenruimte zijn er tussen de bouwdelen groene ontmoetingsplekken die het communitygevoel versterken.

Meanderpark in het kort:

  • 250 sociale huurwoningen
  • Voor permanente bewoning
  • 1-, 2- of 3-kamers
  • Oppervlakte woningen: ca. 40 – 82 m²
  • Gasloos en voorzien van vloerverwarming
  • Zonnepanelen op het dak
  • Warmtepomp per woning

Interesse om hier te wonen?

Door de grote belangstelling is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor woningen in de categorie ‘sociale huur’.

Het is alleen nog mogelijk om je aan te melden voor twee- en driekamer appartementen bij een inkomen net boven de sociale huur inkomensgrens.

Voor Meanderpark werkt Portaal nauw samen met de volgende organisaties: